U Centru grada: Uskoro Tržni centar umjesto garaža i šupa

Ovih dana na vratima vlasnika garaža u samom centru grada osvanulo je obavještenje od Horizontale da je došlo vrijeme da se hitno ruše staništa motornih ljubimaca. Riječ je o lokaciji u samom centru grada, odmah iza bivše prve robne kuće u gradu.

Na toj lokaciji prije pedesetak i više godina izgrađeno je mngo šupa/za korisnike stnanova/ i garaža za vlasnike motornih vozila. Za vlasnike garaža lokacije su izdate na privremeno korištenje, pa je većinom gradnja bila montažnog karaktera iz firme Alfe-Mi.

Umjesto garaža, kako saznajemo, gradiće se moderan tržni centar. Vlasnici garaža ističu kako je to dobar potez, jer samo središđte grada zavrijeđuje da ima kvalitetno urbanističko rješenje, ali kažu i to da bi bilo dobro ukoliko bi nadležne vlasti pronašle drugu lokaciju za garaže, s obzirom da je grad smješten u ravničarskim predjelima i ima prostora, u poređenju sa gradovima koji su u brdovitim predjelima, gdje možda i nema takvih rješenja.Na taj način bi se popravili prhodi s obzirom da je privremeno korištenje zemljišta imalo svoju cijenu.

Bilo kako bilo dobro je što će naš grad poboljšati svoj izgled i funkcionalnost i to u strogom sedištu, kako i treba da bude u mjestu koje će uskoro dobiti status Grada./Š.G./ (Zivinice.ba)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više