U Centru grada: Uskoro Tržni centar umjesto garaža i šupa

Ovih dana na vratima vlasnika garaža u samom centru grada osvanulo je obavještenje od Horizontale da je došlo vrijeme da se hitno ruše staništa motornih ljubimaca. Riječ je o lokaciji u samom centru grada, odmah iza bivše prve robne kuće u gradu.

Na toj lokaciji prije pedesetak i više godina izgrađeno je mngo šupa/za korisnike stnanova/ i garaža za vlasnike motornih vozila. Za vlasnike garaža lokacije su izdate na privremeno korištenje, pa je većinom gradnja bila montažnog karaktera iz firme Alfe-Mi.

Umjesto garaža, kako saznajemo, gradiće se moderan tržni centar. Vlasnici garaža ističu kako je to dobar potez, jer samo središđte grada zavrijeđuje da ima kvalitetno urbanističko rješenje, ali kažu i to da bi bilo dobro ukoliko bi nadležne vlasti pronašle drugu lokaciju za garaže, s obzirom da je grad smješten u ravničarskim predjelima i ima prostora, u poređenju sa gradovima koji su u brdovitim predjelima, gdje možda i nema takvih rješenja.Na taj način bi se popravili prhodi s obzirom da je privremeno korištenje zemljišta imalo svoju cijenu.

Bilo kako bilo dobro je što će naš grad poboljšati svoj izgled i funkcionalnost i to u strogom sedištu, kako i treba da bude u mjestu koje će uskoro dobiti status Grada./Š.G./ (Zivinice.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više