U Centru za srce zaposlene tri osobe iz Živinica

Na području našeg kantona trenutno je devet osoba zaraženo Korona virusom i svi oboljeli vezani su za slučaj Centra za srce.

Jedan od razloga variranja broja osoba u samoizolaciji jeste taj što su neke već izašle iz samoizolacije odnosno isteklo im je 14 dana, a ima i novih prijavljenih koji u Živinice stižu iz drugih zemalja.

Prema posljednjim podatcima oko 700 je u samoizolaciji , dok jer za 204 istekla mjera samoizolacije, kazala nam je Aida Fehrić iz higijensko-epidemiološke službe.

Na području našeg kantona trenutno je devet osoba zaraženo Korona virusom i svi oboljeli vezani su za slučaj Centra za srce.

U Centru za srce tri osobe su zaposlene iz Živinica i to dvije medicinske sestre i doktor. Oni će biti testirani u Tuzli dok je jedan pacijent iz Živinica  koji je nekada ranije operisan u Centru za srce a išao je na kontrole danas testiran u Živinicama, kazao nam je doktor Avdurahman Kunić.

Test je poslan na analizu u Tuzlu, a rezultati će se znati najvjerovatnije sutra.

Najbolja mjera zaštite za građane jeste da ostanu u kući, što manje se kreću i prilikom izlaska iz svog doma koriste masku i rukavice što je i naredba kriznog štaba TK.

Budimo savjesni građani i pridržavajmo se mjera koje preporučuju krizni štabovi Federacije, Kantona i Grada Živinice, prenosi RTV Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više