U Centru za srce zaposlene tri osobe iz Živinica

Na području našeg kantona trenutno je devet osoba zaraženo Korona virusom i svi oboljeli vezani su za slučaj Centra za srce.

Jedan od razloga variranja broja osoba u samoizolaciji jeste taj što su neke već izašle iz samoizolacije odnosno isteklo im je 14 dana, a ima i novih prijavljenih koji u Živinice stižu iz drugih zemalja.

Prema posljednjim podatcima oko 700 je u samoizolaciji , dok jer za 204 istekla mjera samoizolacije, kazala nam je Aida Fehrić iz higijensko-epidemiološke službe.

Na području našeg kantona trenutno je devet osoba zaraženo Korona virusom i svi oboljeli vezani su za slučaj Centra za srce.

U Centru za srce tri osobe su zaposlene iz Živinica i to dvije medicinske sestre i doktor. Oni će biti testirani u Tuzli dok je jedan pacijent iz Živinica  koji je nekada ranije operisan u Centru za srce a išao je na kontrole danas testiran u Živinicama, kazao nam je doktor Avdurahman Kunić.

Test je poslan na analizu u Tuzlu, a rezultati će se znati najvjerovatnije sutra.

Najbolja mjera zaštite za građane jeste da ostanu u kući, što manje se kreću i prilikom izlaska iz svog doma koriste masku i rukavice što je i naredba kriznog štaba TK.

Budimo savjesni građani i pridržavajmo se mjera koje preporučuju krizni štabovi Federacije, Kantona i Grada Živinice, prenosi RTV Živinice.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više