U decembru Dani dijaspore na temu “Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore”

„Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore“ naziv je druge manifestacije „Dani dijaspore“ koja će se u ovoj godini održati u našem gradu, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića i predsjednika udruženja „Most“ Hariza Halilovića.

Svjesni trenutnog položaja Bosne i Hercegovine, prihvatajući poruke koje različiti političari svakodnevno izjavljuju predsjednik udruženja „Most“ Živinice predložio je održavanje dana dijaspore u Živinicama pod nazivom „Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore“. I ovogodišnju manifestaciju podržat će grad Živinice. Cilj je na online sastanke pozvati sve uspješne građane Bosne i Hercegovine kao i građane Bosne i Hercegovine koji su članovi Vlada, institucija i parlamentarnih skupština u zemljama Evrope koji će ponuditi rješenja da Bosna i Hercegovina prebrodi situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

Sada već možemo kazati da se „Dani dijaspore“ tradicionalno održavaju u našem gradu. I ove godine kao i prošle u zimskim danima bit će održana kroz online konferencije zbog higijensko-epidemioloških mjera i odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Dani dijaspore održat će se u posljednjoj sedmici u decembru. U sklopu ove manifestacije kao i ranijih godina bit će održan veliki broj aktivnosti u kojima će učešće uzeti razne organizacije i udruženja. Cilj ovogodišnje manifestacije jeste odašiljanje historijske poruke iz našeg grada sa kojom će se pokušati očuvati mir i stabilnost u našoj državi.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više