U Domu zdravlja Živinice je po prvi put nabavljen i instaliran 16 – slajsni CT aparat

U Domu zdravlja Živinice je po prvi put nabavljen i instaliran 16 – slajsni CT aparat čime je radiološka dijagnostika podignuta na znatno veći nivo.

Grad Živinice je ovaj projekat pokrenuo prije dvije godine i zaista mi je drago što smo ga uspjeli završiti kako bi građani Grada Živinice mogli koristiti i ovu zdravstvenu uslugu u svom Gradu.

Po dobijanju upotrebne dozvole, koja se očekuje u što kraćem roku, Dom zdravlja Živinice će počet pružati usluge CT dijagnostike sa 16 – slajsnim aparatom koji će omogućiti snimke glave, kičme, vrata, toraksa, abdomena, ekstremiteta, čime je na još veću razinu podignuta zdravstvene zaštita u Domu zdravlja Živinice.

Mi smo u prošloj godini uradili radiološki informacioni sistem koji je komaptibilan radu na digitalnim tehnikama sa kojima se možemo uvezivati sa Kliničkim centrom Tuzla.

Zaista mi je veliko zadovoljstvo zbog naših građana, s obzirom na to da znam koliko su naši građani imali problema kada trebaju dobiti usluge na radiologiji jer su morali rješavati uputnice i ući u Tuzlu i po nekoliko puta da bi završili snimanje.

Dakle, Grad Živinice, kako smo i obećali, konačno dobio CT koji će zasigurno najviše pomoći našim sugrađanima, jer se radi o 16 – slajsnom aparatu koji može dati sve usluge koj su potrebne za ovaj vid zdravstvene usluge.

Mi ćemo i u narednom peridou nastaviti ulagati u naš Dom zdravlja, a naš cilj u konačnici jeste opća bolnica u Gradu Živinice. Ovo su sve preduloslovi za otvaranje opće bolnice u Živinicama i to zaista smatram jednim značajnim projektom kojeg ćemo realizovati.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više