U Gradu Živinice postavljeni novi ležeći policajci

U cilju zaštite i povećanja povećanja sigurnosti pješaka, naročito djece, kao i drugih učesnika u saobraćaju Grad Živinice je predhodnih dana realizovao projekat postavljanja ležećih policajaca, odnosno usporivača brzine, ispred svih škola u Gradu Živinice, kao i u gradskim ulicama u kojima je često evidentirana brza vožnja.

Naime, gradonačelnik Samir Kamenjaković zajedno sa Gradskim vijećem prepoznao je problem brze vožnje u Gradu Živinice, te s tim u vezi donijeli su odluku o realizaciji ovog projekta, postavljanja novih ležećih policaja.

Naime, ležeći policajci postavljeni su prvenstveno pored svih škola na području Grada Živinice, kako bi se povećala sigurnost djece, a zatim i u ostalim dijelovima Grada gdje je uočena brza vožnja, a sve u cilju povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Za navedeni projekat iz budžeta Grada Živinice izdvojeno je oko 25.000,00 KM, a postavljeni su i znakovi kao signalizacija za postojanje ležećih policajaca.

“Gradonačelnik Kamenjaković i Gradsko vijeće prepoznali su problem brze vožnje, te je zbog toga u budžetu planirana posebna stavka ove godine, a to je da se urade ležeći policajci tamo gdje su naugroženiji pješaci i gdje su ugroženi đaci kada su u pitanju škole. Mi smo imali oko 25.000,00 KM, raspisali tender i izabrali izvođača radova, a cilj je bio da se do početka nove školske godine ovo i uradi. Mi smo kod svi škola gdje je to bilo tehnički izvodljivo postavili ležeće policajce. Ono što smo primijetili zajedno sa policijom jeste da se najbrže vozi na potezu od raskrsnice od MUP-a do Gradske dvorane, te smo na tom dijelu postavili jedan ležeći policajac, kao i u ulici koja vodi prema pijaci”, kazao je Enes Glavinić, pomoćnik Gradonačelnika za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više