U JU MSŠ Živinice nema trećeg upisnog roka

Iako je vrijeme trećeg upisnog roka za učenike srednjih škola u Mješovitoj srednjoj školi Živinice potrebe za istim ove godine nije bilo.

Kao i prethodih godina veliko interesovanje je za upis učenika u medicinsku školu, a nešto manje interesovanje je za upis učenika u razrede odnosno deficitarna zanimanja iako se ista stipendiraju i ove godine. U završnoj fazi je i konkursna procedura za prijem radnika odnosno nastavnog osoblja.

Školska 2021/2022. godina u Tuzlanskom kantonu počinje 1. septembra, ali još nije poznato da li će se nastava odvijati u školskim klupama ili po pandemijskom modelu. Konačnu odluku o tome morat će donijeti kantonalni Krizni štab, jer je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva naložio da model nastave odrede kantoni. Školski kalendar je objavljen i da li će učenici nastavu dočekati u školskim klupama ili u kućama zavisit će od epidemiološke slike.

– Sve zavisi od epidemiološke situacije, koja je trenutno povoljna. Više ćemo znati u drugoj polovini augusta, s obzirom na činjenicu da se najavljuje četvrti val, kazao je Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke TK-a.

Iz Ministarstva obrazovanja TK-a je poručeno da je za početak nastave sve spremno. Škole odranije imaju zakupljene potrebne platforme za odvijanje online nastave, ali svi, ipak, priželjkuju povratak učenika u klupe.

Sabina Kavgić RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više