U JZU DZ Živinice dostupne tri vrste vakcina za građane koji se žele vakcinisati

Proces masovne vakcinacije u našem gradu i dalje traje.U higijensko-epidemiološkoj službi JZU Doma zdravlje Živiice dostupne su tri vrste vakcina i to Astra Zeneca ,Sinopharm i Pfhaiser.

Doktori higijensko epidemiološke službe ističu da iz prakse odnosno iz iskustava koja su evidentirana do sada a tiče se oboljenja vakcinianih osoba evidentno je da vakcinisane osobe manje oboljevaju od novih  sojeva korona virusa nego ne vakcinisane osobe ili da, iako se ponovno zaraze prođu sa jako slabim simptomima.

Vakcinacija građana bez najave u JZU DZ  Živinice  kako smo već kazali traje i dalje .Osim ove opcije garađanima je putem zdravstvenog zavoda TK omogućeno i prijavljivanje za vakcinaciju putem platforme  kako bi ubrzali sam proces upisa podataka i izdavanja potvrda o vakcinaciji putem kantonalne platforme za vakcinaciju.

Prijavu na platformu možete izvršiti na web putanji https://vakcine-tk.ezoblak.net ili putem linka na stranici Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona www.zjztk.ba.

Sabina Kavgić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više