U MZ Šahići riješen problem snadbijevanja električnom energijom

MZ-u  Šahiće  jučer je obišao gradonačelnik Samir Kamenjaković  sa saradnicima , a povodom završenog projekta izgradnje novog dalekovoda sa kojim je riješen problem snadbijevanja električnom energijom.

MZ Šahići spada u manja naseljena mjesta na području grada.

Broji oko 700 mještana , od toga 150 domaćinstava koji žive u Šahićima i Panjiku su godinama imali problema sa napajanjem električnom energijom.

Naime , usljed vremenskih neprilika ,većih ili manjih, mještani ovog kraja ostajali su bez napajanja električnom energijom, a i dalekovod koji je bio izgrađen korišten je i za potrebe Rudnika.

Zahvaljujući intervenciji gradonačelnika Živinica , pomenuti problem mještana je riješen.

Iz MZ Šahići uputili su  zahvale gradaonačelniku za rješavanju navedenog problema.

Iz Savjeta su ovom prilikom najavili da očekuju i realizaciju projekata asfaltiranja preostalih puteva kao i ulične rasvjete.

Podsjećamo, MZ Šahići spada u nerazvijena područja i na vraćanje novca od koncesija čekala je godinama, a ista su asfaltiranjem dionice puta od Živčića do Šahića  realizirana u prošloj godini.

Sa realizacijom navedenih projekata koje je predsjednik Savjeta MZ Šahići naveo, mještani očekuju još bolje uslove života na ovom dijelu našeg grada.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više