U pojedinim Živiničkim naseljima uvodi se redukcija vode

Usljed velikih temperatura došlo je  do povećane potrošnje vode, gradska naselja ušla su u  fazu u kojom JP Komunalno Živinice ne može osigurati isporuku vode svim građanima u isto vrijeme, posebno za građane u stambenim zgradama viših etaža koji su najviše oštećeni za vodosnabdijevanje.  JP Komunalno i dalje dobija planiranih 55 litara vode u sekundi, ali zbog nekontrolisane potrošnje mnogi uskraćeni za vodu u svojim objektima, dok je drugi troše u izobilju.

Zato je JP Komunalno Živinice uvelo redukciju vodosnabdijevanja prema slijedećem rasporedu:

Zona 1 neće imati vode od 9 do 17 sati  24 i 26.jula 2015., a to su naselja Strašanj, UL.bosanska -Sjever, Dubravska ulica, te Kulići-Malagić.

Zona 2, takođe redukcija se uvodi od 9 do 17 sati u neparne dane-23 i 25.juli 2015.,, a to su naselja Ciljuge, Litve, ORB, Golubinjak i Višća.

Redukcija vode će se vršiti sve dok se potrošnja vode ne svede na razumne mjere  s ciljem snabdijevanja svim građana koji su na vodovodu  JP Komunalno Živinice.Stoga apel svim građanima da potošnju vode svedu na razumne mjere i da je koriste za osnovne životne potrebe.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više