U pojedinim Živiničkim naseljima uvodi se redukcija vode

Usljed velikih temperatura došlo je  do povećane potrošnje vode, gradska naselja ušla su u  fazu u kojom JP Komunalno Živinice ne može osigurati isporuku vode svim građanima u isto vrijeme, posebno za građane u stambenim zgradama viših etaža koji su najviše oštećeni za vodosnabdijevanje.  JP Komunalno i dalje dobija planiranih 55 litara vode u sekundi, ali zbog nekontrolisane potrošnje mnogi uskraćeni za vodu u svojim objektima, dok je drugi troše u izobilju.

Zato je JP Komunalno Živinice uvelo redukciju vodosnabdijevanja prema slijedećem rasporedu:

Zona 1 neće imati vode od 9 do 17 sati  24 i 26.jula 2015., a to su naselja Strašanj, UL.bosanska -Sjever, Dubravska ulica, te Kulići-Malagić.

Zona 2, takođe redukcija se uvodi od 9 do 17 sati u neparne dane-23 i 25.juli 2015.,, a to su naselja Ciljuge, Litve, ORB, Golubinjak i Višća.

Redukcija vode će se vršiti sve dok se potrošnja vode ne svede na razumne mjere  s ciljem snabdijevanja svim građana koji su na vodovodu  JP Komunalno Živinice.Stoga apel svim građanima da potošnju vode svedu na razumne mjere i da je koriste za osnovne životne potrebe.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više