U ponedjeljak protesti penzionera u Tuzli

Stranka penzionera/umirovljenika – Gradska organizacija Tuzla najavila je proteste zbog neispunjenog zahtjeva upućenog prema Vladi FBiH radi povećanja prosjećne penzije na nivou FBIH.

Stranka penzionera/umirovljenika- Gradska organizacija Tuzla u povodu toga poslala je saopštenje sredstvima javnog informisanja kojeg prenosimo u cjelosti:

“Stranka penzionera/umirovljenika – Gradska organizacija Tuzla nastavlja sa protestima. Naš osnovni zahtjev je povećanje prosječne penzije/mirovine u iznosu od 52 % prosječne plate u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada F BiH se oglušila na isti zahtjev, koji smo istakli na prvim protestima prije dva mjeseca. Nezvanično su odgovorili u medijima tvrdnjom da nema sredstava, niti zakonskog osnova za povećanje penzija/mirovina.

Mi ne odustajemo od osnovnog zahtjeva, a Vladi i premijeru Novaliću poručujemo da sredstava nema zbog nepravedne i nemoralne raspodjele u društvu. Zbog nemoralnih zakona koje usvaja vlast. Zbog nesposobnosti vladajućih struktura da spriječe ogromnu korupciju i kriminal. Korupcije nema bez direktnog učeščća vlasti, ili njenih  funkcionera. Mnogi od njih su direktni učesnici i u kriminalu, što pokazuju aktuelni sudski postupci protiv visokih funkcionera u BiH.

Protesti će biti održani u ponedeljak 15.11.2021. godine. Okupljanje je ispred NLB Banke u 10 časova, odakle će kolona krenuti do Trga slobode, gdje će se učesnicima obratiti organizator protesta. Molimo demonstrante da – zbog epidemiološke situacije – obavezno nose maske i potvrde o vakcinaciji te pridržavaju se rastojanja od 2 metra.” stoji u saopćenju.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više