U pretresima u Gračanici pronađena droga

Iz Uprave policije MUP-a TK, saopćeno je da su policijski službenici tokom pretresa u Gračanici pronašli više pakovanja droge.

“Dana, 22.11.2022.godine u Gračanici, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa službenicima PU Gračanica poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretrese 4 lica na 4 lokacije u Gračanici: M.I., rođen 2004.godine iz Gračanice, B.M., rođen 1995.godine, S.M., rođen 1997.godine i M.H., rođen 2002.godine (svi nastanjeni na području grada Gračanica).

Prilikom navedenih pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:  osam pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalna vaga za precizno mjerenje.

O događajima je  obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a izuzeta materija će u narednom periodu biti predmet vještačenja, dok policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta” – stoji u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

 

The post U pretresima u Gračanici pronađena droga appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više