U srijedu u BKC Tuzla promocija knjige „Priče sa Drine“, autora Muhameda Omerovića

U Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, u srijedu 8. decembra 2021. godine, bit će promovisana knjiga „Priče sa Drine“, autora Muhameda Omerovića.

„Priče sa Drine“ je Omerovićeva četvrta knjiga. Objavio je 2016. godine knjigu pjesama “Kamenica dolina grobnica”, 2017. godine knjigu “Kamenica u paklu opsade”, dok je 2018. godine priredio zbirku pjesama „Srebreničke suze u stihovima“.

„Priče sa Drine“ je zbirka pripovjedaka čiji je fokus na događajima, ljudima i običajima doline podrinjske Kamenice.

Predgovor za knjigu je napisao prof. Hazim Karić, a recenzenti su književnik Fajko Kadrić i prof. Osman Halilović.

Promocija će, u skladu sa epidemiloškim mjerama, biti održana u prostoru Male galerije JU BKC TK, u srijedu 8. decembra 2021. godine, sa početkom u 18 sati. Promotor je dr. sc. Amra Imširagić.

O autoru:

Muhamed Omerović rođen je u Kamenici, opština Zvornik, 1962. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kamenici i Zvorniku. Bio je aktivan pripadnik Armije Republike BiH  od početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, a kasnije i profesionalni vojnik u Oružanim snagama BiH, do 2002. godine.

Piše pjesme i bilježi događaje u svom okruženju dugi niz godina. Uposlenik je Behram-begove medrese u Tuzli.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više