U subotu sanacija korita rijeke Ribac koja se nalazi između Priluka i Šerića

Delegacija Saveza za bolju budućnost Opštinski odbor Živinice, posjetila je građane u mjestu Priluk i Šerići. Delegaciju su činili Mehmed Alispahić, Nusret Šabanović, Faruz Tulumović, Amir Zoletić, Denijal Mukinović i ostali članovi i simpatizeri SBB-a.

U neposrednom razgovoru s građanima, ustanovili su potrebe mještana, a poseban višegodišnji problem predstavlja izlijevanje rijeke Ribac iz korita, zbog čega dolazi do čestih poplava.

SBB Živinice na čelu s predsjednikom Mehmedom Alispahićem u analizi dosadašnje izborne kampanje zaključio je da se ogromna sredstva neopravdano ulažu u džambo plakate i ostale aktivnosti koje imaju za cilj prikupljanje glasova.

Nasuprot tome SBB Živinice opravdavajući svoj izborni slogan Uz narod, odlučio je da svojim sredstvima sanira korito rijeke Ribac koja se nalazi između Priluka i Šerića.

1439

-Mještani koji žive uz obale ove rijeke izloženi su poplavama, neprospavanim noćima i stalnom neizvjesnošću. Zbog ranijih poplava bili su primorani da utočište pronalaze kod komšija. Aktivistima SBB-a Aneli Kadić i Nedimu Avdihodžiću koji su neposredno učestvovali da se ovaj projekat realizuje uz svesrdnu pomoć čelnika SBB-a, građani su neizmjerno zahvalni zbog sanacije korita rijeke koja je dugo godina predstavljala problem-kazao je Suadin Strašević kandidat za Općinsko vijeće i dodao da je SBB poslao snažnu poruku kako se gradi bolja budućnost i da SBB stoji uz narod.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više