U subotu u Živinicama otvorena prezentacija Airsofta kao jednog od ekstremnih sportova

Za sve ljubitelje dobrog druženja i zabave kao i sporta u subotu na lokaciji Đurđevik se organizuje otvorena prezentacija airsofta, sporta koji je veoma zastupljen u cijelom svijetu kao i u regionu. Organizatori ovog susreta pozivaju Vas na druženje u prirodi uz roštilj i zabavu te prezentaciju načina igranja ovog sporta.

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan Paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike. Igra je realna i nije ograničena na uski dio terena kao Paintball nego se koriste svi pristupačni objekti i priroda, tako da je spektar djelovanja neograničen. Naglasak je na ostvarenju zadataka, to su obično misije diverzantskog tipa, gdje je tim prikriven što je duže moguće i izvršava svoje zadaće a da ga protivnički tim uopšte ne otkrije. U ovakvim misijama dolaze do izražaja znanja i karakteristike poput strpljenja, lukavosti, navigacije u prirodi, prikriveno kretanje i izviđanje, kamufliranje, intuicija. Na kraju scenarij obično završava konačnim obračunom između timova.

U subotu 10.02. U Đurđeviku će se odigrati otvoreni trening za sve ljubitelje airsofta i svi su dobro došli.

Scenario po kojem će se igrati je sljedeći:

Dvije suprostavljene strane (Američki vojnici i Vijetnamski vojnici) se bore za najvišu kotu iznad grada Vung Tau na jugu Vijetnama. Ove dvije strane su već dugo suprostavljene i bore se za prevlast na toj koti koja je veoma značajna u daljim bitkama i kontroli nad ovim gradom koji je jedan od najbitnijih u Vijetnamskoj privredi jer se u njemu nalazi glavno mjesto za preradu sirove nafte u ovoj državi. Američki marinci žele po svaku cijenu uspostaviti zračni most preko ove kote što Vijetnamcima nikako ne ide u prilog.

Organizator ovog druženja je Airsoft klub Patriot. Na susretu će prisustovati i drugi airsoft klubovi iz Bosne i Hercegovine. Organizatori pozivaju sve ljubitelje ovog sporta da u subotu zajedno uveličaju ovaj događaj te prisustvuju odličnoj zabavi i druženju na lokaciji Đurđevik od 09 do 16h. Moguće je i iznajmiti ograničen broj replika.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više