U subotu u Živinicama otvorena prezentacija Airsofta kao jednog od ekstremnih sportova

Za sve ljubitelje dobrog druženja i zabave kao i sporta u subotu na lokaciji Đurđevik se organizuje otvorena prezentacija airsofta, sporta koji je veoma zastupljen u cijelom svijetu kao i u regionu. Organizatori ovog susreta pozivaju Vas na druženje u prirodi uz roštilj i zabavu te prezentaciju načina igranja ovog sporta.

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan Paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike. Igra je realna i nije ograničena na uski dio terena kao Paintball nego se koriste svi pristupačni objekti i priroda, tako da je spektar djelovanja neograničen. Naglasak je na ostvarenju zadataka, to su obično misije diverzantskog tipa, gdje je tim prikriven što je duže moguće i izvršava svoje zadaće a da ga protivnički tim uopšte ne otkrije. U ovakvim misijama dolaze do izražaja znanja i karakteristike poput strpljenja, lukavosti, navigacije u prirodi, prikriveno kretanje i izviđanje, kamufliranje, intuicija. Na kraju scenarij obično završava konačnim obračunom između timova.

U subotu 10.02. U Đurđeviku će se odigrati otvoreni trening za sve ljubitelje airsofta i svi su dobro došli.

Scenario po kojem će se igrati je sljedeći:

Dvije suprostavljene strane (Američki vojnici i Vijetnamski vojnici) se bore za najvišu kotu iznad grada Vung Tau na jugu Vijetnama. Ove dvije strane su već dugo suprostavljene i bore se za prevlast na toj koti koja je veoma značajna u daljim bitkama i kontroli nad ovim gradom koji je jedan od najbitnijih u Vijetnamskoj privredi jer se u njemu nalazi glavno mjesto za preradu sirove nafte u ovoj državi. Američki marinci žele po svaku cijenu uspostaviti zračni most preko ove kote što Vijetnamcima nikako ne ide u prilog.

Organizator ovog druženja je Airsoft klub Patriot. Na susretu će prisustovati i drugi airsoft klubovi iz Bosne i Hercegovine. Organizatori pozivaju sve ljubitelje ovog sporta da u subotu zajedno uveličaju ovaj događaj te prisustvuju odličnoj zabavi i druženju na lokaciji Đurđevik od 09 do 16h. Moguće je i iznajmiti ograničen broj replika.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više