U Tesliću održana konferencija “Opći izbori – naučene lekcije”

Od 142 općine, u užem krugu nagrađenih našao se i član Izborne komisije Živinice Hasan Ramić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH) organizirala konferenciju “Opći izbori 2014 – naučene lekcije” koja je održana od 19. do 21. marta u Tesliću.
Cilj konferencije je analiza Općih izbora 2014. godine, sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa, saopćeno je iz CIK-a.

Konferencija je, pored članova Centralne izborne komisije BiH, službenika Sekretarijata CIK BiH, izborne administracije i članova UIZBiH, okupila i predstavnike političkih stranaka, nevladinih organizacija i eksperte za izbore iz zemlje i inostranstva.

Konferencija će biti otvorena danas pozdravnim obraćanjima Stjepana Mikića, predsjednika CIK BiH, ambasadora Jonathana Moorea, šefa Misije OSCE-a u BiH, te Adriana Rodrigueza-Pereza, voditelja programa u Odjelu za izbornu pomoć Generalnog direktorata za demokratiju Vijeća Evrope.

Od 142 općine, u užem krugu nagrađenih našao se i član Izborne komisije Živinice Hasan Ramić (na odluci za naročito zalaganje i postignute uspjehe u izvršavanju zadataka iz nadležnosti Izborne komisije Živinice i za uspješnu saradnju sa Centralnom izbornom komisijom BiH u periodu od 2002. godine do danas)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više