U Tesliću održana konferencija “Opći izbori – naučene lekcije”

Od 142 općine, u užem krugu nagrađenih našao se i član Izborne komisije Živinice Hasan Ramić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH) organizirala konferenciju “Opći izbori 2014 – naučene lekcije” koja je održana od 19. do 21. marta u Tesliću.
Cilj konferencije je analiza Općih izbora 2014. godine, sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa, saopćeno je iz CIK-a.

Konferencija je, pored članova Centralne izborne komisije BiH, službenika Sekretarijata CIK BiH, izborne administracije i članova UIZBiH, okupila i predstavnike političkih stranaka, nevladinih organizacija i eksperte za izbore iz zemlje i inostranstva.

Konferencija će biti otvorena danas pozdravnim obraćanjima Stjepana Mikića, predsjednika CIK BiH, ambasadora Jonathana Moorea, šefa Misije OSCE-a u BiH, te Adriana Rodrigueza-Pereza, voditelja programa u Odjelu za izbornu pomoć Generalnog direktorata za demokratiju Vijeća Evrope.

Od 142 općine, u užem krugu nagrađenih našao se i član Izborne komisije Živinice Hasan Ramić (na odluci za naročito zalaganje i postignute uspjehe u izvršavanju zadataka iz nadležnosti Izborne komisije Živinice i za uspješnu saradnju sa Centralnom izbornom komisijom BiH u periodu od 2002. godine do danas)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više