U toku izgradnja mosta i saobraćajnice u MZ Oskova

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković zajedno sa saradnicima posjetio je gradilište u MZ oskova gdje su u toku radovi na izgradnji novog mosta, pješačke staze i prilaznog puta sa odvodnjom površinske vode.

Projekat se realizuje od namjenskih sredstava iz GSM licence, u iznosu od 153.288,13 KM, a po odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Radi se o dijelu puta na ulazu u Živinice Gornje koji je bio u jako lošem stanju.
Naime, kako bi se sanirao ovaj dio puta Općina Živinice je ove godine obezbjedila sredstva i sa viših nivoa. Projektom je planirana izgradnja novog mosta na ovom dijelu puta, sanacija i izgradnja saobraćajnice u dužini 250 metara, i izgradnja trotoara za pješake koji su bili neophodni na ovom dijelu puta.

Radove izvodi živinička firma Holex. Prema riječima izvođača radova saobraćajnica će biće završena prije planiranog roka, tako da se završetak navedenih radova očekuje do 20. ovog mjeseca.

Pored ovog projekta ovih dana je počela relizacija jos nekoliko projekata izgradnje infrastrukture u Živinicama Gornjim, čija će ukupna vrijednost u ovoj godini iznositi oko 400.00,00 KM.

Načelnik Kamenjaković je izrazio zadovoljstvo što se obavljaju ovako značajni radovi od interesa za građane ovog područja.

“Mislim da smo konačno uradili pravu stvar kada je u pitanju ulaganje iz GSM licence, tako da smo oko 153.000,00 KM usmjerili na pravi način, a to je ulaz prema Gornjim Živinicama, koji je zaista bio u haotičnom stanju. Mi smo pokušavali iznaći rješenje za ovaj dio puta, međutim kada smo analizirali shvatili smo da nam treba jako puno sredstava da ovo saniramo, uključujući i izgradnju mosta, tako da nam je trebala pomoć sa viših nivoa. Jako zadovoljan sa izvođenjem radovima i idemo dalje. U puteve prema Gornjim Živinicama u ovoj godini će kroz sve projekte koji budu relizovani na ovom području biti uloženo oko 400 hiljada maraka. Želim naglasiti da sredstva koja smo dobili iz Federacije nisu dovoljna da bi u potpunosti završili ove projekte, tako da ćemo morati izdvojiti i značajna sredstva iz Općinskog budžeta kako bi u potpunosti i kvalitetno završili ove projekte.”, rekao je Općinski načelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više