U toku izgradnja Sebilj česme na gradskom bulevaru

Na gradskom bulevaru u Živinicama u toku je izgradnja Sebilj česme, koja će osim osnovne namjene dostupnosti vode za piće, biti i jedan posebni dekorativni simbol grada. Prema riječima načelnika Samira Kamenjakovića, Sebilj česma će osim koristi tokom vrućih, ljetnih dana, imati i kulturološki značaj, jer će biti i okupljalište građana, šetača, a i turista.

Sebilj česme su obično smještene na trgovima, i često su gradovi u kojima se nalaze upravo prepoznatljivi po njihovoj jedinstvenoj arhitekturi. Općina Živinice će finansirati ovaj projekat u vrijednosti oko 60.000,00, zajedno sa još jednim građaninom naše Općine koji je na ovaj način želio dati poklon svom gradu.

“Kao i što smo i govorili o tome, na gradskom bulevaru smo počeli radove na izgradnji Sebilja u vrijednosti negdje oko 60.000,00 KM. To će biti jedan zaista kvalitetan objekat koji će označiti Živinice u jednom drugačijem svjetlu, u svjetlu u kome će građani moći dobiti jedan drugačiji ambijent življenja, gdje će osim korisnog dijela, jer će tu biti i tekuća voda za piće, biti i jedan objekat koji je arhitektonski prilagođen našem gradu i koji će potpunosti uljepšati naš grad. Mi ćemo se potruditi da oko Sebilja napravimo i mjesta gdje će se građani okupljati, družiti i to će dati još jednu posebnu vrijednost ovom projektu. Ono što želim posebno naglasiti, da je u projektu izgradnje Sebilja, osim učešća Općine Živinice gdje smo obezbijedili vodni sistem, pumpe, i određeno sufinansiranje, u finansijskom dijelu izgradnje ovog objekta, učestvovao i naš sugrađanin koji je želio ostati anoniman, i koji nam je pomogao, i ovom prilikom mu se želim od srca zahvaliti. Nadam da ćemo ovakav način sufinansiranja, za ovakve projekte, imati i u budućnosti.” istakao je načelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više