U toku radova na vodovodu Stupari-Tuzla oštećeno nekoliko stambenih objekata ,đaci nemaju alternativni prelaz preko rijeke Gostelje

Mještani MZ Podgajevi okupii su se u subotu u velikom broju kako bi ukazali na problem sa kojim se susreću već neko vrijeme.

Naime ,alternativni most koji su koristila djeca koja pohađaju osnovnu školu Đurđevik kao putnu komunikaciju do škole nije u funkciji od januara mjeseca 2021. godine  zbog  radova koje izvodi preduzeće Vodovod i kanalizacia Tuzla .

.Naime kako su nam objasnili, zbog radova na vodovodu Stupari-Tuzla  taj most je neupotrebljiv, a drugi koji je dat na upotrebu nalazi se u privatnom vlasništvu odnosno na dijelu privatnog posjeda.

Izgradnjom vodovoda Stupari -Tuzla došlo je do oštećenja na nekoiko stambenih objekata,a opasnost od poplava na ovom dijelu je zbog radova sve veća,istakao je Suad Šehić mještanin MZ Podgajevi.

Mještani su najavili i mirne proteste ukoliko se uskoro ne riješi ovaj problem.

Sabina Kavgić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više