U Tuzlanskom kantonu uspješno realizovan projekt ‘Da o(p)stanemo zajedno’

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „Pipol“, od jula do decembra realizovalo je projekt “Da o(p)stanemo zajedno” u okviru kojeg je pružena materijalna i psihosocijalna pomoć i podrška oboljeloj djeci i članovima njihovih porodica te porodicama prerano preminulih mališana sa tog područja.

Projekt, kojim je obuhvaćeno stotinu korisnika, realizovan je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

U okviru programa psihosocijalne pomoći i podrške organzovan je rehabilitacioni kamp za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, te brojne okupacione, kreativne i edukativne radionice u društvenom centru Udruženja „PIPOL“.

U okviru programa materijalne pomoći i podrške korisnicima projekta, izvršena je podjela porodičnih paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, te podjela školskog pribora i opreme za korisnike udruženja u stanju socijalne potrebe, saopćeno je iz Udruženja “Pipol“.

 

The post U Tuzlanskom kantonu uspješno realizovan projekt ‘Da o(p)stanemo zajedno’ appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više