U Tuzli promovisana knjiga ˝Usporeni genocid u Bosni˝

Na godišnjicu strašnog zločina na Kapiji, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, upriličena je Regionalni odbor Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (RO VKBI) u partnerstvu sa Gradom Tuzlom, organizirali su promociju knjige “Usporeni genocid u Bosni“, autora ambasadora Diega Arrie, o kojoj su govorili akademik Abdulah Sidran, prof. dr. Elmir Jahić, prof. dr. Vedad Gurda, dok je moderator promocije bio Emir Zlatar generalni sekretar VKBI.

Gradonačelnik Lugavić, uputivši pozdravne riječi i dobrodošlicu Tuzlu, na predstavljanju knjige, koja je autentično svjedočenje o politici Ujedinjenih nacija, posebno Sekretarijatu i Vijeću sigurnosti, UNPROFOR-u, UNHCR-u od 1992-1995. godine, kazao je: ”Knjiga ima veoma veliki značaj, sadrži historijske činjenice o tragičnim događajima iz 1992-1995 godine. Pisana je iz srca, na istinit način, i daje sasvim jednu drugu perspektivu od svih dosadašnjih perspektiva na ova tragična dešavanja koja su bila na teritoriji naše države. U tom segmentu je ona značajna historijska činjenica koja svjedoči o svim onim dešavanjima i potezima od strane međunarodnih organizacija, prisutnih u BiH u tom periodu. Veoma je važno da naši građani pročitaju ovu knjigu i vide događaje u našoj zemlji i njihovu političku pozadinu, od strane pripadnika međunarodnih organizacija, odnosno da se upoznaju zbog čega su donošene neke odluke, na koji način su one donošene i kako drugi vide ratne sukobe u našoj državi u periodu 1992-1995. godina”.

U svojoj knjizi “Usporeni genocid u Bosni”, ambasador Arria nudi opis tajnih dogovora, otkrivajući i naglašavajući licemjernu politiku najuticajnih zemalja oko agresije Srbije na BiH. Ambasador Arria je političar i osoba koja je govorila istinu o onome što se događalo u ratu u bivšoj Jugoslaviji, i koji godinama dokazuje da se genocid u Srebrenici mogao izbjeći i razotkriva što se događalo iza kulisa Vijeća sigurnosti UN-a.

RTV Slon/Fena

The post U Tuzli promovisana knjiga ˝Usporeni genocid u Bosni˝ appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više