U zgradi Općine postavljena sandučad za žalbe, pohvale i primjedbe!

Općinski načelnik Samir Kamenjaković u proteklim mjesecima je pokušavao iznaći način kako da što kvalitetnije i produktivnije pomogne građanima Općine Živinice. S tim u vezi na ulazu u zgradi Općine postavljena su sandučad za žalbe, pohvale i primjedbe koja su podijeljena po službama u koja građani mogu ostaviti svoje sugestije, pohvale i kritike, a također i prijaviti korupciju ukoliko se susretnu sa njom prilikom saradnje sa uposlenicima Općine Živinice.

U cilju što boljeg, preciznijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima u okviru Službe za opću upravu i društvenu djelatnost Općine Živinice uvodi će se Odsjek kontrole kvaliteta rada uposlenika. Dakle, uvođenjem kontrole kvaliteta podrazumijeva se uspostavljanje određenih procedura što je falilo u upravi Općine Živinice.

Na taj način, Općinski načelnik želi spriječiti moguću korupciju u zgradi Općine Živinice, ubrzati proces rada i dovesti do što kvalitetnijih usluga koje pruža Općina Živinice.

Također, svojom Odlukom pokrenuo je reorganizaciju službi koje se trenutno nalaze u zgradi Općine, kako bi se napravio Odsjek za inovacije i mlade ljude gdje će investitori znati adresu i ime osobe kojoj treba da se jave kako bi investirali u Općinu Živinice, a mladi ljudi će se moći obratiti osobi koja se bude bavila problemima mladih.

Općinski načelnik je pozvao sve građane da prilikom kontakta sa službenicima Općine dostave u sandučad pohvale, kritike, sugestije ili da prijave koruptivne radnje ako se susretnu sa njima u zgradi Općine kako bi Općina Živinice bila bolja Općina za sve nas.

“Ja sam uvijek često govorio da ova zgrada Općine mora biti servis građanima, ali ne samo servis građanima nego i poslodavcima i ljudima koji žele ulagati u Općinu Živinice. Taj odsjek za biznis i inovacije će imati zadatak da prikupi podatke potencijalnom investitoru koji treba ulagati u Općinu Živinice da investitor ima na kraju gotov proizvod, odnosno gotovu informaciju. Mi moramo zaustaviti da mlad svijet ne odlazi iz Živinica ali moramo im nešto ponuditi. Dio službe će se aktivirati da mladim ljudima obezbijedi informacije i edukacije i način utroška sredstava koje imamo u budžetu. Postavili smo sandučad koja se nalaze na ulazu u zgradu Općine koja su podijeljena po službama. Svaki građanin može pohvalu, sugestiju ili ne daj Bože neku koruptivnu radnju prijaviti time što će ubaciti u sanduče određene službe. Za sandučad će biti zadužena jedna osoba iz kontrole kvaliteta da ih može samo ona kontrolisati. Svi ključevi su postavljeni u sefu i ne može niko doći do njih da ne bi došlo do kakve zloupotrebe. Dakle, uvođenjem kontrole kvaliteta podrazumijevamo uspostavljanje određenih procedura što je falilo u ovoj zgradi. Kad uvedemo procedure znat ćemo šta ko radi i za šta je ko zadužen, a to će direktno imati posljedicu da ćemo imati kvalitetniji i pravedniji rad prema građanima i time ćemo spriječiti antikoruptivne radnje kada su u pitanju građani. Osim što želim da budemo Općina koja će se okrenuti biznisu, budućnosti i mladima, cilj mi je da Općina Živinice skine sa sebe famu određenih radnji koje ne trebaju ni nama ni društvu a ovo je jedini put. Ukoliko građani imaju pohvale neka ih dostave u sandučad, gdje bi mi na osnovu tih radnika koji dobro rade, i ostale mogli motivisati da takvi budu, a također da prijave i one koji ne rade dobro. Ono što je najvažnije, molim vas prijavite bilo koje koruptivne radnje ako se dešavaju u Općini Živinice, kako bi bili bolja Općina i da bi našoj djeci obezbjedili bolje sutra.” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

IZVOR: www.opcinazivinice.ba

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više