U Živinicama obilježen Dan državnosti BiH

Povodom Dana državnosti BiH  danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Živinice.

Svečana sjednica započela je intoniranjem državne himne , a referat o ovom značajnom datumu pročitao je predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić.

Kroz historiju naše domovine prolazile su razne vojske, ali naša zemlja je opstala.Sanjali su se snovi godinama, ali su dosanjani 90-tih godina, kazao je u svom obraćanju  između ostalog prisutnima gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković .

Na obilježavanju Dana državnosti među prisutnima bili su predstavnici izvršne i predstavničke vlasti, boračkih organizacija, MIZ Živinice, udruženja građana i političkih subjekata.

Ovom prilikom gradonačelnik i predsjedavajući GV uputili su čestitke u povodu praznika.

Svečanoj sjednici povodom 25.novembra Dan državnosti BiH predhodilo je polaganje cvijeća i vijenaca na spomen obilježja u gradu.

Polaganjem cvijeća i vijenaca te učenjem fatihe i minutom šutnje, odata je dužna počast najhrabrijim sinovima i kćerima naše domovine koji su položili svoje živote za našu slobodu u protekla dva odbrambeno – oslobodilačaka rata.

Mnogobrojne delegacije iz društveno – političkog života grada Živinice obišle su spomen obilježja u Parku bosanskih branilaca i na Partizanskom groblju te poklonila se njihovim žrtvama za jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu.

Vijeće i počast je odata i na bistu heroja Nesiba Malkića, dok je delegacija SDP-a i Seklcija Zlatna dob  položila cvijeće i odala počast i na bistu Josipa Broza Tita.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više