U Živinicama obilježen Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba

U posljednjoj sedmici u septembru obilježavaju se Međunarodni dani gluhih i nagluhih osoba.

Tim povodom Udruženje gluhih i nagluhih Grada Živinice danas je u BKC Živinice  upriličilo obilježavanje ovih veoma značajnih dana, gdje se govorilo o problemima sa kojima se suočavaja ova populacija.

Cilj obilježavanja  ovih dana je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih lica, što je jedna od osnovnih pretpostavki za poboljšanje njihovog položaja u društvu i kvalitete života.

Predsjednik živiničkog Udruženja Vehid Fejzić, je danas istakao da je najveći problem gluhih i nagluhih u društvo uspostava komunikacija, naročito u doba korone.
Na obilježavanju Međunarodne sedmice gluhih i znakovnog jezika uručena je zahvalnica gradonačelniku Živinica Samiru Kamenajkoviću, koju je u njegovo ime preuzeo sekretar Grada Suvad Butković.

Butković je ovom prilikom poručio da će gradska uprava i u narednom periodu biti uz ovu populaciju , te im nastojati pomoći u prevazilaženju njihovih problema.
U ovoj godini u gradskom budžetu za ovo Udruženje izdvojeno je oko 50 hiljada KM.

Ovom prilikom i članovima UO kao i predsjedniku uručene su zahvalnice za doprinos u radu Udruženja.
Na kraju oficijelnog dijela, za sve prisutne goste upriličena ja zakuska u Plavoj Sali BKC Živinice.

Dijana Svrakić » RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više