U Živinicama obilježena Dječija nedjelja

Dječija nedjelja obilježava od 04. do 10.oktobra s ciljem promocije prava djece, kao i ukazivanja na potrebe djece u različitim periodima njihovog odrastanja, a sva djeca imaju ista prava, a osnovno pravo svakog djeteta je pravo na život, siguran dom i sretnu porodicu.

Na Gradskom bulevaru Nesib Malkić jučer u poslijepodnevnim satima  obilježena je Dječija nedjelja,  kroz projekat ˝Svijet dječijih prava˝.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva za rad , socijalnu politiku i povratak TK-a.

Edukativne i kreativne radionice, tribina, maskembal, međunarodni turniri…samo su neke od aktivnosti s kojima Ministartvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK obilježava Dječiju nedjelju, od 4. do 10. oktobra.

Nosioc aktivnosti projekta ˝Svijet dječijih prava ˝je CK TK , koji je u saradnji sa UG Scena i CK Živinica  sinoć realiziran u Živinicama, kroz kojeg su djeci  ukazalo na potrebe djece u različitim periodima njihovog odrastanja, a bila je ovo prilika i da se djeca dobro zabave.

U realizacije ove kativnosti svoj doprinos dali su i mladi CK Živinice, koji su nastojali prisutnim mališanima predstaviti svoj rad,  a samim tim i probuditi želju kod istih da sutra budu među onima koji će biti na usluzi društvenoj zajednici.

Članovi  Dramskog studija apaluz ˝izveli su nekoliko dijelova  iz predstava ˝Noćna bajka˝ u kojima su i ovoga puta uživali prisutni.

Ispred Ministarstva za rad i socijalnu politiku TK-a , ovom prilikom obratila se Azra Hodžić koja je naglasila da sva djeca imaju ista prava, a osnovno pravo svakog djeteta je pravo na život, siguran dom i sretnu porodicu.

Uz ples, igru , muziku te konzumaciju slatkiša u Živinicama je obilježena Dječija nedjelja .

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više