U Živinicama održan brzopotezni šahovski turnir i treća otvorena škola šaha

U okviru manifestacije „Internacionalna kuhinja“ u Živinicama, u organizaciji šahovskog kluba Živinice održan je brzopotezni šahovski turnir i 3. po redu Otvorena škola šaha. Učestvovalo je 9 škola iz Živinica i Sarajeva koji  su uživali u zanimljivim potezima i partijama koje su im predstavili organizatori. Cilj otvorene škole šaha je privući što više mladih da se bave ovim sportom i da u budućnosti ostvare značajne sportske rezultate.

Organizatori nisu krili zadovolsjstvo odzivom učesnika na brzopoteznom šahovskom turniru koji je ove godine okupio najbolje mlade šahiste BiH, kao i generacijski sve istinske zaljubljenike u šah. Za one najuspješnije takmičare obezbijeđene su nagrade.

Šahovski klub Živinice ove godine obilježava 25 godina kontinuiranog rada. Trenutno broje 40 članova koji nižu odlične rezultate. Zauzeli su 3. mjesto u prvoj B ligi FBiH, a tim tempom planiraju nastaviti i u budućnosti.

RTVTK

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više