U Živinicama otvoren Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH

Javnoj ustanovi mješovitoj srednjoj školi Živinice je ove godine pripala čast da organizuje ovaj festival, a na temelju do sada postignutih rezultata na prethodnim festivalima, te na temelju činjenice da je ova škola dvije godine za redom proglašavana najboljom  školom na Tuzlanskom kantonu. Potrebno je naglasiti da, uprkos tome što što se radi o državnom festivalu, u Živinicama ovaj festival je poprimio i međunarodnu dimenziju. Naime, na festivalu ove godine učestvuju i tri škole iz inostranstva – Holandije, Hrvatske i Srbije.

Danas, u 11 sati u sportskoj dvorani Živinice je zvanično i otvoren festival, a otvaranju su prisustvovali brojni zvaničnici iz oblasti obrazovanja, vlade kantona, općine Živinice, privrednici, učenici, mentori i građani općine Živinice. Upriličeno je obraćanje predstavnika vlade kantona,  direktora festivala , te direktora škole kao i bogat kulturno – zabavni program u kojem su uzela učešće kulturno-umjetnička društva, plesni klub, osnovna muzička škola, te živiničke mažoretkinje koje predvode defile učesnika festivala od sportske dvorane do škole.

Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, predstavlja najmasovnije okupljanje srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, a cilj mu je afirmacija tehničkih i stručnih zanimanja u kontekstu potreba tržišta rada, te razmjena iskustava i mišljenja kako ove učeničke populacije tako i mentora.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više