Učenice MSŠ Živinice po naređenju direktora na ulici dijelile pozive za skup Kukićeve partije

Umjesto na nastavi jučerašnji dan su učenice Srednjoškolskog centra Živinice provele na ulici i to ni manje ni više nego dijeleći pozive za skup Kukićeve PDA koji se sinoć održao u Živinicama.

Naime, maloljetni đaci III razreda Poljoprivredne škole predvođeni učenicom A.M. (identitet poznat redakciji) su juče u vremenskom periodu između 10:30-11:30h na lokaciji Srednjoškolski centar – Pošta u najprometnijoj ulici u Živinicama dijelilI promotivne materijale ovog  privatnog političkog pokušaja.

Za to vrijeme njihovi vršnjaci su imali nastavu i to časove Bosanskog jezika.  Ko je i kako poslao maloljetne učenike sa nastave i otkud im materijali bilo koje političke partije je pitanje koje treba postaviti Ramizu Glaviću direktoru Srednjoškolskog centra u Živinicama, perjanici živiničke PDA.

Ovakva sramna i perfidna zloupotreba učenika u političke svrhe je ogledalo političkih ciljeva Kukića i interesne skupine okupljene oko njega.

Kukić je u Živinicama osim starih izraubanih kadrova koji su do sada promijenili nekoliko političkih partija poput Narcise Šiljegović poslanice u Skupštini TK, Rahimić Zijada bivšeg direktora Rudnika Đurđevik, Saida Muhića, Zijada Jagodić itd., mobilisao i učenike srednje škole čiji je direktor Ramiz Glavić perjanica Živiničke PDA te sindikat rudara Rudnika Đurđevik.

Uprkos mobilisanju svih navedenih resursa osnivačka skupština PDA u Živinicama doživjela je fijasko.

Sve su to lica koja su u Živinicama poznata kao politički preletačevići, a poznate su i cijene pod kojima su promijenili stranačke boje.

Muž Narcise Šiljegović unaprijeđen je za zamjenika policijskog komesara, Zijadu Rahimiću obećano je zaposlenje sina, Saidu Muhiću je obećano mjesto direktora Rudnika Đurđevik, a njegovoj supruzi  mjesto direktora u jednoj školi i tako redom. Lista obećanja je duga, ali  dosadašnja realizacija je ravna nuli.

Sve navedeno upućuje na to da će Kukić po ko zna koji put zloupotrijebiti  svoje simpatizere zbog ostvarivanja ličnih interesa, a to je pokušaj da se zadrži kontrola nad RMU Banovići i da Banovići ponovo u Skupštinu TK instaliraju svoja dva poslanika i jednog u Federalni parlament, kako bi Banovići i Kukić zadržali politički uticaj.

U konačnici će se potvrditi da Kukić koristi ljude onda, onoliko i kada mu trebaju, odnosno za jednokratnu upotrebu kao toalet papir.

Izvor: nezavisni.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više