Učenici Gimnazije obilježili Svjetski dan dijabetisa /FOTO/

Dijabetis predstavlja globalnu epidemiju jer broj oboljelih osoba u svijetu raste do nivoa koji su bili nezamislivi prije samo nekoliko decenija.

To je bolest koja ne poznaje granice i starosne dobi.

Stoga su učenici Izborne nastave biologija Gimnazije Živinice, sproveli istraživanje među mladima i danas su svoje rezultate prezentirali javnosti.

150371

Sve prisutne na današnjoj tribini pozdravio je Sanel Mumić, direktor Javne ustanove Gimnazija Živinice pohvaljujći angažman učenika na akcentiranju vrlo važne teme za veliki dio populacije.

Koordinator projekta „Koliko znamo o dijabetesu“ bio je doktor Sead Noćajević.

15095

Gosti predavači na današnjoj tribini bili su dr. Majda Kotlica iz Doma zdravlja Živinice kao i prof.dr. Midhat Hajdar sa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

1505577

Uvaženi gosti,stručnjaci za dijabetes, bili su impresionirani činjenicom da su đaci i profesori Gimnazije Živinice danas upriličili javnu tribinu na temu ove opake bolesti i istakli su da se ovako kvalitetna  prezentacija ne može vidjeti ni u prestižnim Domovima zdravlja.

15107415

TVŽ

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više