Obavještenje u povodu održavanja Ulicne Trke Živinice 2016

Obavještenje u povodu održavanja sportsko kulturne manifestacije „ Ulicna Trka Živinice 2016“

Obavještavamo javnost da će se dana 18.05.2016. godine u Živinicam održati sportska manifestacija pod nazivom “Ulične trka Živinice 2016”.
Uličnu trka tj. trčanje na dionici dugoj 4km (krug oko grada) organizuje se pod pokroviteljstvom Općine Živinice i brojnih privrednika sa Tuzlanskog kantona, ovo je prvi događaj ovakve prirode na području Općine Živinice te vlada velika zainteresovanost.

Ovaj događaj ima tendencije da preraste u tradicionalni svake godine na osamnaesti maj a povodom “Dana Oslobođenja Opcine Živinice”.
Učešće na utrci najavili su mnogi sportski klubovi, osnovne i srednje škole sa područja Općine Živinice, studenti i udruženja studenata Univerziteta u Tuzli te mnogobrojni građani naše općine.

Prijave za učešće će se vršiti na dan utrke od 16:30h.
Predviđeno je da trka kreće ispred zgrade Općine Živinice, te da se obilazi krug oko grada i završava kod Općine. Za sve učesnike bit će obezbjeđena voda i voće, te nagrade za prva tri mjesta.

150KM za osvojeno prvo mjesto
100KM za osvojeno drugo mjesto
50KM za osvojeno trece mjesto

Pozivamo vas da se odazovete na jedan ovakav sportski događaj, da se družimo i neka bolji pobjedi.
Predsjednik Organizacionog Odobora
Mirnes Vejzović

mirnes_race

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više