UN Women BiH organizuje Info kutak o seksualnom nasilju

UN Women BiH od 24. novembra do 9. decembra, uz podršku Švedske, i u saradnji s partnerima, provodi kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koja se ove godine fokusira na borbu protiv seksualnog nasilja i uznemiravanja nad ženama i djevojčicama u BiH.

Pod motom #neznačine i #prepoznajidjeluj UN Women BiH u pet gradova organizuje Info kutak, sigurnu zonu za razgovor o seksualnom nasilju i seksualnom uznemiravanju.

Dva dana zaredom, 5. i 6. 12. u Tuzli, Info kutak će biti postavljen u Bingo City Centru, gdje će od 12 do 18 sati građani i građanke imati priliku da sa stručnjacima i stručnjakinjama razgovaraju o različitim oblicima seksualnog nasilja i uznemiravanja, kao i da ispune online kviz koji propituje koliko su informisani o ovoj temi te da li prepoznaju različite oblike seksualnog uznemiravanja.

 Podsjećamo, prvi Info kutak bio je održan u Banjoj Luci, a nakon Bihaća, Mostara i Tuzle bit će postavljen još i u Sarajevu, 7. decembra. Info kutke UN Women BiH organizuje u partnerstvu s UNHCR-om, čije su partnerske organizacije Vaša Prava BiH i BHWI obezbijedile stručnjake/kinje koji razgovaraju sa zainteresovanim posjetiocima/teljkama.

 

Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani i građanke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Sarajevu, 9. decembra.

The post UN Women BiH organizuje Info kutak o seksualnom nasilju appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više