Unaprijeđenje zdravstvenih usluga – prioritet menadžmenta JZU Dom zdravlja Živinice

Na inicijativu direktora Javne ustanove Dom zdravlja Živinice, danas je u ovoj renomiranoj instituciji održan radni sastanak na kome su bili prisutni prvi ljudi lokalnih zajednica Živinice, Banovići i Kladanj kao i direktori domova zdravlja ovih gradova.

Cilj zazivanja sastanka bio je dogovor oko unaprijeđivanja medicinskih usluga koje nude građanima javne zdravstvene ustanove Živinica, Banovića i Kladnja.

Direktor Javne ustanove Dom zdravlja Živinice Hidajet Rahimić istakao je svoje zadovoljstvo što su se ovom korisnom sastanku koji je on inicirao odazvali svi relevantni činioci općina Kladanj i Bnovići i grada Živinice jer se time iskazala nepodijeljena spremnost da se riješe neki aktuelni problemi u pružanju medicinskih usluga kao i njihovo unaprjeđenje.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković akcentirao je najvažnije teme sastanka i izrazio punu spremnost grada Živinice u davanju svakovrsne podrške Domu zdravlja Živinice u unaprijeđenju svoga rada i ponudi još boljih medicinskih usluga građanima triju lokalnih zajednica.

A teme o kojima se razgovaralo bile su: rad Centra za dijalizu, CT dijagnostika, mikrobiologija i Centar za djecu u ranom razvoju.

Dom zdravlja Živinice ima potencijal da postane subregionalni centar za pružanje najšire lepeze zdravstvenih usluga za stanovništvo gradova Živinice, Kladanj i Banovići i to je iz nekoliko aspekata najracinalnije rješenje i izbor.

Nakon današnjeg sastanka zaključci će biti upućeni i nadležnim instaccama na višem nivou i uskoro je očekivati slične sastanke u Federalnom i Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo, adresama koje su zadužene za rješavanje većine od danas spomenutih problema u pružanju zdravstvenih usluga velikom broju stanovnika Tuzlanskog kantona.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više