Uposlenica Osnovne škole Đurđevik napala direktoricu

Direktoricu Osnovne škole Đurđevik danas je fizički napala zaposlenica ove škole inicijala D. Aljić.

Napad se desio u kancelariji direktorice danas oko 12:45, nakon što je D. Aljić sa blagajnicom škole upala u kancelariju i prvo verbalno pa onda i fizički napala direktoricu škole.

Kako gogovri Amela Mehmedović, direktorica OŠ Đurđevik, uposlenica D. Aljić napala ju je zbog odbijanja dadžbina koje uposlena nije plaćala.

“Mi smo iz Suda dobili opomenu da ona nije platila dadžbine, te smo joj morali odbiti od plate. I blagajnica joj je to pokušala objasniti, ali ona nije htjela slušati. Povisila je ton kada je razgovarala sa mnom, blagajnica se u tom trenutku uplašila i izašla iz kancelarije. Poslije toga mi je prišla i jako me udarila šakom u grudni koš. Ostala sam u šoku, a ona je istrčala u kancelariju blagajnice. Uplašila sam se i istrčala za njom jer sam mislila da će i nju udariti, ali kada sam joj prišla ona je isčupala grijalicu iz zida i pobjegla” – kazala je za RTV Slon Amela Mehmedović, direktorica OŠ Đurđevik.

Zaposlenica D. Aljić je prema riječima direktorice prošle godine bila na disciplinskom, jer je kako kaže tukla učenike, a prije par mjeseci verbalno je napala sekretara škole.

Poslije napada, direktorica škole tražila je pomoć u Hitnoj pomoći u Živinicama, a iz Hitne pomoći Živinice uputilu su je na dalje pretrage.

(RTV Slon)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više