Upozorenje pred protest: Tuzlanski ugostitelji zahtijevaju ukidanje ograničavanja radnog vremena

Saopštenjem za javnost oglasili su se ugostitelji sa područja Grada Tuzla u kojem iskazuju nezadovoljstvo trenutnim mjerama o ograničavanju radnog vremena, saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Izražavamo nezadovoljstvo i zahtijevamo da se ukine ograničavanje radnog vremena, a ako se to ne desi, da nam se plate doprinosi, jer veliki broj ljudi ostaje bez posla, i nema od čega da živi (kuhari, konobari i td…) Na ovaj način se pridružujemo i ostalim ugostiteljskim radnicima širom FBiH.

Podsjećanja radi, naredba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za Ugostiteljske objekte br: 13/1-33-2027-30-3/20 od 07.08.2020. godine je u cijelosti ISPOŠTOVANA, a obzirom da nije preporučeno skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata predlažemo Vladi TK da obustavi zatraženi pojačan rad inspekcija (akt 07.08.2020.) i policije koja na kantonu ne radi usaglašeno tj. na području Lukavca se održavaju cjelovečernji koncerti svake sedmice.

Napominjemo da su naši Zahtjevi opravdani, jer besmisleno je zatvarati ugostiteljske objekte u 23 časa, kao da virus korona spava do tada pa onda počinje da napada ljude.

Normalno radno vrijeme puno znači ugostiteljima, koji su bili snažno pogođeni mjerama u pandemiji i nisu mogli da rade, pa bi trebalo ukinuti ograničenja i omogućiti oporavak ovog sektora privrede“ navodi se u saopštrnju tuzlanskih uostitelja. (Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više