Upozorenje pred protest: Tuzlanski ugostitelji zahtijevaju ukidanje ograničavanja radnog vremena

Saopštenjem za javnost oglasili su se ugostitelji sa područja Grada Tuzla u kojem iskazuju nezadovoljstvo trenutnim mjerama o ograničavanju radnog vremena, saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Izražavamo nezadovoljstvo i zahtijevamo da se ukine ograničavanje radnog vremena, a ako se to ne desi, da nam se plate doprinosi, jer veliki broj ljudi ostaje bez posla, i nema od čega da živi (kuhari, konobari i td…) Na ovaj način se pridružujemo i ostalim ugostiteljskim radnicima širom FBiH.

Podsjećanja radi, naredba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za Ugostiteljske objekte br: 13/1-33-2027-30-3/20 od 07.08.2020. godine je u cijelosti ISPOŠTOVANA, a obzirom da nije preporučeno skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata predlažemo Vladi TK da obustavi zatraženi pojačan rad inspekcija (akt 07.08.2020.) i policije koja na kantonu ne radi usaglašeno tj. na području Lukavca se održavaju cjelovečernji koncerti svake sedmice.

Napominjemo da su naši Zahtjevi opravdani, jer besmisleno je zatvarati ugostiteljske objekte u 23 časa, kao da virus korona spava do tada pa onda počinje da napada ljude.

Normalno radno vrijeme puno znači ugostiteljima, koji su bili snažno pogođeni mjerama u pandemiji i nisu mogli da rade, pa bi trebalo ukinuti ograničenja i omogućiti oporavak ovog sektora privrede“ navodi se u saopštrnju tuzlanskih uostitelja. (Tuzlanski.ba)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više