UPOZORENJE: Vodostaj rijeka u kritičnom porastu (FOTO)

Intenziviranje kišnih padavina na području općine Živinice uzrokovaće porast vodostaja svih vodotoka, a time i mogućnost nastanka poplava u naseljima ili dijelovima naselja, koja su najizloženija nastanku ovakvih pojava.

Prema vremenskoj prognozi kiša će padati narednih nekoliko dana, a rijeke su već danas skoro na rubu prelivanja.

Obzirom da su posljedice poplava iz prethodnog perioda prouzrokovale ogromne materijalne štete na materijalnim dobrima i da su najdirektnije dovele u životnu opasnost veliki broj građana, Služba civilne zaštite Općine Živinice poziva stanovništvo sa područja koja mogu biti ugrožena poplavama da preduzmu sve mjere na zaštiti i spašavanju materijalnih i drugih dobara, kao i da primjene druge mjere samozaštite čime će se značajno smanjiti mogućnosti ugrožavanja života građana, ublažiti mogućnosti nastanka većih materijalnih šteta, te time i olakšati postupak provođenja neophodnih operativnih mjera zaštite i spašavanja.

U okolnim Općinama/Gradovima rijeke su već napravile veće materijalne štete.

Lokacija: Banovići selo – Smajlovići

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više