Uređenje dijela gradskog parka “Konjuh” za najmlađe

U nedavno uređenom gradskom parku “Konjuh” u toku je iscrtavanje kutka predviđenog za najmlađe građane Grada Živinica. Cilj je da se kutak za najmlađe kroz igre edukativnog karaktera uredi kao svojevrsna igraonica za djecu na otvorenom.

Naime, prilikom uređenja gradskog parka “Konjuh” jedan dio je predviđen kao kutak u kojem će najmlađi članovi našeg Grada moći da voze bickla, role ili da trče ukoliko oni tako žele, a bez brige roditelja da su njihova djeca u opasnosti od automobila ili drugih vozila.

S obzirom na to da nesavjesni građani parkiranjem automobila na toj površini nisu ispoštovali tu namjenu, gradonačelnik Samir Kamenjaković je došao na ideju da se iscrtavanjem školica i igrica dodatno ukaže na svrhu tog dijela parka. U narednim danima će se pored igraonice, te postavljanja znaka o zabranjenom parkiranju poduzeti i druge mjere kako bi prostor za najmlađe bio iskorišten na pravi način, a to je igrom i zabavom djece.

U realizaciji ideje učešće su rado uzeli zaposlenici BKC-a Živinice i volonteri Udruženja “Mladih”, koji su svojim radom na ovom projektu željeli da u našem gradu za najmlađe urede zanimljivo i šaroliko mjesto za igru, sa fokusom na edukaciju.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više