Uskoro nova lokacija za izgradnju zgrade Policijske Uprave Živinice.

U zgradi PU Živinice održan je stručni kolegij ministara MUP-a Tuzlanskog kantona. Kolegiju su pored ministra Midhata Dobrnjića, prisustvovali i direktor Uprave policije Dževad Korman, kao i komandir PS Živinice Faik Fočić.

Jedina tačka dnevnog reda bila je razmatranje mogućnosti za poboljšanje uslova za rad policijskih službenika i drugih uposlenika Policijske uprave Živinice.

Obzirom da stanje objekta u kome je smještena PU Živinice ne zadovoljava ni minimalne uslove za nesmetano funkcionisanje i rad njenih uposlenika, i da se objekat nalazi na zemljištu za koje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, zaključeno je da se mora osigurati podrška predstavnika lokalne zajednice i pronađe nova lokacija za izgradnju zgrade u kojoj bi bila smještena PU Živinice.

Takođe je zaključeno da se napravi plan aktivnosti, te da se transparentno informiše o poduzetim aktivnostima na realizaciji istog, kao i o problemima na koje se naiđe radi bržeg rješavanja istih. Sve navedeno za cilj ima stvaranje boljih uslova za rad uposlenika PU Živinice, kao i pružanje boljih uslova građanima Živinica u ostavarivanju njihovih prava./MUP TK/

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više