Utvrđen koeficijent za obračun i isplatu naknada demobilisanim borcima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom je utvrđen koeficijent 1 (jedan) za obračun i isplatu mjesečne naknade za život demobiliziranim borcima i članovima njihovih porodica za period oktobar – decembar 2022. godine.

Iznos mjesečne naknade za izdržavanje demobilisanih boraca i članova njihovih porodica za ovaj period utvrđuje se na osnovu koeficijenta i odredbi Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Kako je objašnjeno, predloženim koeficijentom 1 (jedan), uz primjenu iznosa utvrđenog članom 22. Zakona, treba obezbijediti mjesečne isplate sredstava demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica za period oktobar – decembar 2022. godine, u iznosima koji su u skladu sa odobrenim Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu. Davanjem ovih sredstava uređuju se prava, uslovi i postupak za ostvarivanje prava demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Na ovaj način će se poštovati dosljedna primjena Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Za provedbu ove odluke osigurana su sredstva u Budžetu FBiH za 2022. godinu.

Inače, Transfer za provedbu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica – novčana naknada za izdržavanje u ovoj godini iznosi ukupno 50.000.000 KM, saopšteno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

The post Utvrđen koeficijent za obračun i isplatu naknada demobilisanim borcima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više