Uzavrelo u živiničkom SDP-u: Sjaši Amila da uzjaše Hasan

Ovo ljeto je uzavrelo u skoro svim političkim partijama, a kandidati na listi zauzimaju startne pozicije kako bi se domogli četverogodišnjeg mandata. Ne biraju se sredstva kako bi se pojedini ljudi unutar stranke „uklonili“. Stanje u živiničkom SDP-u ovog je ljeta haotičnije no ikada prije i sve se čini da će članovima godišnji odmori biti papreni.

Osim kolektivne nervoze u Opštinskom odboru SDPA se pojavio još jedan trend, osipanje članstva zbog unutarstranačkih previranja na relaciji poredsjednica sranke i „stari“ članovi SDP-a koji pokušavaju na sve načine zagraditi predsjednicu.

Hodžićka je preuzela ulogu vođenja stranke nakon debakla SDP-a prije četiri godine. No, konstelacija odnosa unutar stanke, jasno je i pticama na grani da stanje ni sada nije dobro. Pojedini članovi, ne smiju iznijeti svoje mišljenje i stavove, jer stari „sijeku“ glave.

U pripremi za Opće izbore, Amila Hodžić izabrana je za predsjedniu Izbornog štaba OO SDP-a. Pojedincima se to nije svidjelo zbog potencijalne prijetnje da ne dobiju toliko želejni mandat, pa su Amilu smijenili, a na njeno mjesto ustoličili bišeg načelnika Hasana Muratovića.

To je izazvalo još veći jaz unutar SDP-a i razočarenje potencijalnih glasača i simpatizera. Kako će dočekati izbore i kako će proći, ostaje da vidimo u ponedjeljak, dan poslije izbora.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više