Vakcinisani radnici Rudnika mrkog uglja Đurđevik

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona nastavili su zajedničku akciju vakcinisanja protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona.

U saradnji sa Domom zdravlja Živinice organizovana je vakcinacija zainteresovanih uposlenika Rudnika mrkog uglja Đurđevik. Zahvaljujući podršci i dobroj organizaciji epidemiološke službe Doma zdravlja, proces imunizacije je prošao u najboljem redu te su se uposlenici vratili svojim tekućim radnim obavezama.

Još jedna značajan akcija i vakcinisanje radnika u firmama sa područja tuzlanskog kantona, posebno ako se ima u vidu da je na području općine Živinice do sada 20,83% građana vakcinisano prvom dozom a svega 13,19% i drugom dozom vakcine, što je prilično nezadovoljavajući procenat.

Inače, u Komoru nastavljaju pristizati prijave sa spiskovima radnika iz privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona i akcija će biti u narednim danima nastavljena.

Komora i Zavod su ranije pozvali sve privredne subjekte da animiraju svoje uposlene da se pravovremeno vakcinišu i da na taj način doprinesu obezbjeđenju sigurnog poslovnog okruženje i smanjenju mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera u predstojećem zimskom periodu.

Podsjetimo, vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Vakcinacijom protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na koronavirus. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona još jednom pozivaju sve privredne subjekte na području Tuzlanskog kantona, da animiraju svoje radnike, obavijeste ih o ovoj zajedničkoj akciji te spiskove svojih zainteresovanih uposlenika sa matičnim brojem (JMBG) dostave u Kantonalnu privrednu komoru Tuzla. Sve ovo s ciljem organizovanja termina za vakcinaciju na punktu za vakcinaciju u konkretnoj lokalnoj zajednici. U slučaju većeg broja zainteresovanih uposlenika, Zavod za javno zdravstvo TK će organizovati mobilni tim i vakcinaciju izvršiti u prostorijama kompanije.

Spiskove je moguće slati, i sve dodatne informacije dobiti na: e-mail adresu [email protected] ili [email protected], Kontakt telefon 035/369-550.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više