Važno za roditelje: Ako ste djeci kupili ove igračke neka ih odmah prestanu koristiti!

Agencija za nadzor nad tržištem BiH obavještava javnost da su sa tržišta povučene dječije igračke “My Little Horse” i lutka Frozen proizvedene u Kini zbog nedozvoljenog sadržaja hemijske supstance koja štetno utiče na zdravlje djece.

Kako je navedeno u obrazloženju dječija igračka “My Little Horse” predstavlja hemijski rizik jer: veliki konjić sadrži 4,90 % (m/m) di – (2-etilheksil) ftalata (DEHP), a mali konjić sadrži 5,77 % (m/m) di – (2-etilheksil) ftalata (DEHP) što nije u skladu sa Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate („Službeni glasnik BiH“, broj 04/10).

Riječ je o modelu bar koda 5150888005712, proizvođača Bubuxin co. iz Kine, a uvoznik za BiH je Projekt Plus d.o.o. Banja Luka.

Lutka Frozen predstavlja hemijski rizik jer sadrži 8,45 % (m/m) di – (2-etilheksil) ftalata (DEHP), što nije u skladu sa Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate („Službeni glasnik BiH“, broj 04/10).

Bar kod ovog proizvoda je 6902324651231, a proizvođač FeiYue Toys, No.: 560 GuagFu Road, Yiwi, Zhejiang China iz Kine. Uvoznik ove igračke je FRUCTA –  TRADE d.o.o. Derventa, Lužansko polje bb Derventa.

Nadležne inspekcije su naložile mjeru povlačenja i uništavanja igračaka, a potrošačima koji su kupili navedene proizvode savjetuje da ih odmah prestanu koristiti. Izvor: RTV Slon

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više