Večeras gledajte ”Tuzla calling” specijalno izdanje posvećeno slobodnoj Tuzli!

Vjerujemo da vašoj pažnji nije promakla činjenica da sa početkom jesenje sheme emitovanja našeg programa, nedjeljom od 21:10 možete pratiti serijal ”Tuzla calling”.

Večeras, umjesto redovne epizode premijerno u tv programu emitovat ćemo još jedno specijalno izdanje koje u cjelosti posvećujemo Danu Tuzle – tačnije 2. oktobru 1943. godine, datumu kada je Tuzla u Drugom svjetskom ratu prvi put oslobođena, datumu kada je Tuzla bila jedini slobodan grad u fašizmom porobljenoj Evropi.

Sjetiti ćemo se slavnih partizanskih brigada ali i događaja koji su bili uvod u četrdesetodnevnu slobodu (konačno oslobođenje Tuzle u II svjetskom ratu ipak se desilo nešto kasnije, 17. septembra 1944. godine). Tuzla je svima pokazala i svojom unutarnjom snagom dokazala da je moguće pobijediti fašizam. Od toga dana, Tuzla je sinonim slobodarskog grada. Taj duh solidarnosti i borbenosti je opstao i kroz druge nedaće koje su zahvatile našu državu, godinama kasnije.

Za potrebe snimanja ove epizode posjetili smo Partizansko groblje.

Nakon premijernog televizijskog emitovanja i ova specijalna epizoda biti će dostupna na YouTube kanalu RTV Slon kao pojedinačni sadržaj ali i u okviru playliste podcasta ”Tuzla calling”.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više