Večeras Svečana premijera predstave “Pustolovine lutka Nešutka”

Sve je spremno za neobičnu pustolovinu Lutka Nešutka u Gradskom pozorištu Živinice.

 

Svečana premijera za živiničke mališane bit će upriličena večeras (četvrtak) u 18 sati, a dječicu čeka mnoštvo iznenađenja iz svijeta najljepših svjetskih bajki, navode iz Gradskog pozorišta.

 

Ovo je jedinstvena prilika da mališane vodimo kroz svijet mašte i zabave, a roditelje u djetinjstvo, istakao je dramaturg i reditelj predstave Zlatko Jugović.

 

Cijena karata je simboličnih 3 KM.

 

U bajkovit scenografski ambijent po izboru akademskog slikara Adisa ŠABANOVIĆA i realizaciji scenografa Suada AVDAGIĆA, smještena je monodramska maštarija za djecu po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka JUGOVIĆA i prefinjenoj glumačkoj naraciji Elmira KRIVALIĆA, hodeći kroz “Pustolovine veselog Lutka Nešutka”. Riječ je o igrokazu za djecu, a naš Lutak Nešutak je oličenje simpatičnog pričalice-lutalice koji nas putujući tragom dječije mašte vodi snenim mozaičkim stazama do raznorodnih poznatih i manje poznatih zdenaca svjetskih bajki. Lutak je šoumenski nestaško koji kroz svoja hodoljublja svjetskim pozornicama zabavlja i Veliku i Malu publiku. Svaki bajkoviti medaljon utkan u monodramsku fantazmagoriju – čini svojevrsnu minijaturnu integralnu cjelinu koja prošarana bezbrojnim – ali sa mjerom i ukusom ukomponovanim songovima…čine svojevrsnu muzičku paletu prijemčivu dječijem uhu, te iscrtavaju kićeni ram za “sliku” naših “Pustolovina veselog Lutka Nešutka”. Ovo je još jedan u nizu poklona najmlađoj publici u produkciji Gradskog pozorišta Živinice. Naša lutalica i pričalica već snuje bezbroj novih bajkovitih iznenađenja za mališane diljem svijeta.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više