Veličantvenim koncertom filmske muzike u Živinicama otvorena Omladinska ljetna scena

U subotu je koncertom filmske muzike svečano otvorena Omladinska ljetna scena.Publika je imala priliku uživati u muzici velikih muzičkih stvaralaca iz domaćih i stranih filmova, a u izvedbi talentovanih muzičara.

Na samom početku otvaranju obratio se direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić, koji je istako da je gradnja ljetne scene najskuplji i najznačajniji projekat u oblasti kulture u novijoj historiji Živinica, te za naredni četvrtak najavio Koncert pod zvijezdama, na kome će nastupati Monika Tadić i Nadira Ajanović, pijanistice, te solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

U uvodnom obraćanju Gradonačelnik Živinica dr. Samir Kamnjeković istako je značaj kulture i umjetnosti za društvo: „Ponosni smo na ovaj hram kulture, nadam se da će naši građani na ljetnoj sceni uživati u velikim projektima iz oblasti kulture i umjetnosti. Umjetnost ne poznaje granice niti bili kakva ograničenja, pa ni vremenska. Neka umjetnost u Živinicam živi tokom cijele godine.

Omladinsku scenu, prigodnim govorom, otvorio je i doajen bh. glumišta i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudin Bajrović, koji je istako veliko zadovoljstvo gradnjom ovakvog značajnog objekta: „U vrijeme kada smo razmišljali da li će kultura preživjeti pandemiju i ova teška vremena, mi dobivamo ovako značajan hram kulture, što nam vraća optimizam da će kultura ipak preživjeti.Želim da se na ovoj sceni smjenjuju različiti kulturni sadržaji i u to uopšte ne smumnjam. Slijede raznovrsni kulturni sadržaji na novoj sceni u Živinicama, što je veliki dobitak za BiH”.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više