Velika akcija SIPA-e na području Kladnja

Velika akcija SIPA-e na području Tuzlanskog kantona, pretresi na 12 lokacija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutarnjih sati provode veliku operativnu akciju na području Tuzlanskog kantona tačnije u Kladnju, saznaje Klix.ba.

Pripadnici SIPA-e su na terenu po naredbi Općinskog suda u Živinicama, potvrdila je portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

Akcija se provodi na 12 lokacija u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog bavljenja određenim zanimanjem.

Krivično djelo neovlaštenog bavljenja određenim zanimanjem kaže da onaj ko se neovlašteno za nagradu bavi određenim zanimanjem, za čije obavljanje je po zakonu ili drugim propisima donesenim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas u operativnoj akciji ‘Bratilo’ vrše pretrese na 12 lokacija na području općine Kladanj. Operativna akcija ‘Bratilo’ se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova TK”, saopćeno je iz SIPA-e.

Operativna akcija se provedi s ciljem pretresanja prostorija koje koristi jedno osumnjičeno lice a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjenje krivičnog djela.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. sudija piše

    Svasta napisaste a nista se ne zna.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više