Veliki odaziv građana peticiji podrške Naseru Oriću

Jučer sa početkom u 11 sati u oganizaciji Asocijacije mladih SDA BiH,oragnizovana je peticija podrške

povodom hapšenja  komandanta Srebrenice i brigadira Armije BiH Nasera Orića.

Kako nam ističu aktivisti mladih SDA odaziv građana peticiji podrške Naseru Oriću u Živinicama premašio je sva očekivanja, a podrška u svim gradovima BiH raste iz sata u sat.

11655591_10153272817231117_1600729435_n

Podsjećamo: Orić je uhapšen po potjernici Republike Srbije, a na putu za Švicarsku gdje je trebao prisustvovati obilježavanju dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici.

Policijska intervencija iznenadila ga je na tamošnjem aerodromu.

Inače, Interpol Beograd raspisao je međunarodne potjernice za zapovjednicima odbrane Srebrenice Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u februaru 2014. godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Pravosuđe Srbije je zanemarilo činjenicu da je Naser Orić pravomoćno oslobođen u Hašom sudu pravde po svim tačkama optužnice, te da se podizanjem optužnice uveliko miješa u unutrašnje pitanje BiH.

Kako piše Avaz Orić se do kraja sedmice vraća u BiH.Ovaj zahtjev će, prema riječima dobro obavještenog diplomatskog izvora “Blica”, biti odbijen jer je Orić za zločine u Podrinju 1992. oslobođen pred Haškim tribunalom.

autor:Mirnes/K

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više