Veliki odaziv građana peticiji podrške Naseru Oriću

Jučer sa početkom u 11 sati u oganizaciji Asocijacije mladih SDA BiH,oragnizovana je peticija podrške

povodom hapšenja  komandanta Srebrenice i brigadira Armije BiH Nasera Orića.

Kako nam ističu aktivisti mladih SDA odaziv građana peticiji podrške Naseru Oriću u Živinicama premašio je sva očekivanja, a podrška u svim gradovima BiH raste iz sata u sat.

11655591_10153272817231117_1600729435_n

Podsjećamo: Orić je uhapšen po potjernici Republike Srbije, a na putu za Švicarsku gdje je trebao prisustvovati obilježavanju dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici.

Policijska intervencija iznenadila ga je na tamošnjem aerodromu.

Inače, Interpol Beograd raspisao je međunarodne potjernice za zapovjednicima odbrane Srebrenice Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u februaru 2014. godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Pravosuđe Srbije je zanemarilo činjenicu da je Naser Orić pravomoćno oslobođen u Hašom sudu pravde po svim tačkama optužnice, te da se podizanjem optužnice uveliko miješa u unutrašnje pitanje BiH.

Kako piše Avaz Orić se do kraja sedmice vraća u BiH.Ovaj zahtjev će, prema riječima dobro obavještenog diplomatskog izvora “Blica”, biti odbijen jer je Orić za zločine u Podrinju 1992. oslobođen pred Haškim tribunalom.

autor:Mirnes/K

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više