Veliki stranački iftar SDA

Večeras je u organizaciji Općinskog odbora SDA Živinice na platou iza zgrade Općine Živinice održan veliki zajednički iftar.Poziv iftaru dobili su svi Mjesni odbori SDA koji su prisutvovali ceremoniji Iftara,kao mnogobrojni građani.Procjenjuje se da je iftaru prisustvovalo 1500 ljudi.

Ovo već postaje tracionalni iftar koji  svake godine organizuje OO SDA Živinice.11050645_1176204709071966_3415229007852016397_n

Iftarskom skupu se obratio predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović koji je svim postačima zaželio lahke Ramaznske dane, i zahvalio se svima koji su uzeli učešće u realizaciji ovoga iftara.

Iftaru su prisustvovali i Sadik Ahmetović državni  poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH

te Mirsad Kukić predsjednik Kantonalnog odbora SDA kao i mnogobrojni zastupnici u Skupštinama,općinski vijećnići,direktori javnih ustanova itd.

Svi postači prije i tokom ceremonije iftara bili su u prilici da budu počašćeni izvedbama ilahija hora MIZ Živinice koji su dali poseban štimung cijelom iftaru.

U hadisu  Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: “Ko nahrani postača, ima nagradu kao i onaj koga je nahranio (nagradu postača) a da se njemu ništa ne umanji od nagrade.” (Bilježe Ahmed i Tirmizi)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. jokerr piše

    To bi sve bilo jos ljepse da taj isti iftar nije narod sam sebi platio ..

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više