Video nadzor divljih deponija otpada u Gradu Živinice

U okviru realizacije projekta video nadzora divljih deponija otpada na javnim površinama u Gradu Živinice uspješno je očišćeno 16 divljih deponija otpada. Na očišćenim površinama postavljne su pokretne kamere koje će danonoćno vršiti snimanje javnim površina koje su prijavljene kao divlje deponije otpada.

Navedeni projekat ima za cilj da spriječi nelegalno odlaganje otpada na području Grada Živinice i da utiče na svijest građana za čistom okolinom.

Postavljene kamere vršit će danonoćno snimanje javnih površina, te će snimci samoinicijativnog i nelegalnog odlaganja smeća biti korišteni u svrhe sankcionisanja prekršitelja. Pokretne kamere će kontinuirano mijenjati lokacije u zavisnosti od prijave građana, kako bi sve površine bile pokrivene.

S tim u vezi, svi oni koji u narednom periodu budu nelegalno odlagali smeće na javne površine, te budu snimljeni postavljenim kamerama, bit će novčano kažnjeni ovisno o kaznama koje su predviđene Odlukom o komunalnom redu i to: za pravna lica u iznosu od 2.000 – 3.000 KM, za odogovorno lice u pravnom licu od 500 – 1.000 KM, za fizičko lice- samostalni privrednik od 1.000 – 2.000 KM i za građanska lica od 500 – 1.000 KM.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo što se realizacijom ovog projekta riješava problem divljih deponija, čime ćemo dobiti čišće i ljepše Živinice.

Prijave nepropisno bačenog otpada građani mogu prijaviti na broj telefona:

035/743-347,

I na mailove:

[email protected] ili [email protected]

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više