Pogledajte video priču o Suadu Bešliću: Čovjek koji se vratio, kako drugi ne bi otišli

Danas je u okviru USAID Projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH” predstavljena video priča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.

Riječ je o kompaniji Sućo d.o.o. koja proizvodi konstrukcijska rješenja za prilagođena vatrogasna vozila, te u saradnji sa njemačkom kompanijom Lentner svoje proizvode izvozi širom svijeta.

Suad Bešlić je jedan od trinaest korisnika USAID-ovog grant programa fokusiranog na ohrabrenje, investicija iz bosanskohercegovačke dijaspore, te je nakon inspirativnog govora na Biznis forumu bh. dijaspore u decembru prošle godine, probudio interes domaće javnosti zbog čega je i nastao ovaj film.

Nakon ranjavanja u ratu, Bešlić je prebačen u Njemačku na liječenje. U periodu mira slijedi njegova priča o zaposlenju, integraciji, dodatnom obrazovanju, kao i inovativnom pristupu radu, zbog čega je stekao povjerenje svog šefa u Lentneru.

Bešlić jednog dana dolazi u Bosnu i Hercegovinu kako bi potražio nove radnike koje bi poveo sa sobom na edukaciju i rad u Njemačku, gdje se susreće sa nanom iz Seljublja, koja ga pita: “Ako moj sin ode, da li će za njim otići i njegova žena, i moje unuče?” Ovo pitanje je promijenilo sve, Bešlić se vraća u Bosnu
i pokreće proizvodnju u Živinicama.

Više o njegovom putu saznajte u video-priči “Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio, kako drugi ne bi otišli”.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više