Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o vanjskim poslovima BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Ministri bi trebali razmatrati i Prijedlog strategije prilagođavanja klimatskim promjenama i niskoemisionog razvoja BiH za period 2020. – 2030. godine

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o provedbi Sporazuma o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih dionica međudržavne ceste E-661 između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske za period 1. 1. do 30. 6. 2022. godine.

Između ostalog, predviđen je i drugi krug glasanja o Informaciji o negativnom trendu odlaska ljudi iz Bosne i Hercegovine, posebno mladih te o Prijedlogu za diobu nekretnina.

The post Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o vanjskim poslovima BiH appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više