Višća dobila bolje vodosnabdijevanje

Jedan značajan dio građana mjesnih zajednica Gornja i Donja Višća ovih dana rješava jedno od najbitinijih životnih pitanja a to je snabdjevenost pitkom vodom.

Naime, zajedničkim ulaganjima građana, općine Živinice i Vlade Tuzlanskog kantona  izgrađen je rezervoar za vodu, prateća infrastruktura i mreža po najmodernijim paramemetrima u oblasti vodosnabdijevana.

Pomenuti projekat je jedan u nizu koji je ove godine urađen u Gornjoj Višći zajedničkim snagama općinske uprave Živinice i građana.

Načelnik Asim Aljić je danas obišao novoizgrađeni objekat u Gornjoj Višći, u kome je značajnim finansijskim sredstvima učestvovala općina Živinice, kako bi se neposredno uvjerio u realizaciju projekta i izrazio je svoje zadovoljstvo viđenim.

Novoizgrađenim rezervoraom za vodu i pratećom sekundarnom mrežom više od stotinu domaćinstava Gornje i Donje Višće riješilo je svoj problem za barem narednih 50 godina a nastojanja su da vodovod bude finansijski samoodrživ.

Pored toga, u kanale za sekundarnu vodovodnu mrežu polažu se i kablovi za kablovsku televiziju, internet i telefon tako da će građani ovog dijela Živinica standard svog življenja podići na još veći nivo.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više